hmtm Rotating Header Image

March, 2014:

Maandafsluiting op de Calluna school

Maandafsluiting op de Calluna school                                                       Willempje, 30 maart 2014

Het is warm en lawaaiig in de school. Zo’n honderd kinderen zitten in rijtjes voor het podium, dat voor deze gelegenheid is opgebouwd. Daarachter de ouders en een paar opa’s en oma’s, iPhones in de aanslag. Geduldig wachten op wat komen gaat. Een vader voor mij schroeft zijn camera vast op een statief. Zeker een belangrijke rol weggelegd voor zoon of dochter! Vastleggen voor later. De kinderen praten en schreeuwen opgewonden door elkaar, de juffen proberen wat orde te scheppen, wapperen met papieren, zonder noemenswaardig resultaat. Maandafsluiting, deze keer is het thema: beroepen!

Op de fiets zijn Hein en ik hier zojuist aangekomen. “Kom op, mam, het is zulk mooi weer, we gaan fietsen”. Ik ken de weg, heb Tarek al vaak met de auto naar school gebracht. Er zitten een paar klimmetjes in. Protesteren helpt niet, Hein wuift al mijn bezwaren weg, heeft al een fiets geleend bij Els, de buurvrouw. “Gaan we terug door het bos, het is een heel mooi pad van Tarek naar Miko’s school, laat ik je zien!” Dwars door het bos, met dit droge weer, mul zand, waar je wielen in wegslippen? Maar ik wil me niet laten kennen, Hein laat me sowieso geen keus, dus daar gaan we! Ik hijg als een postpaard als we bij de school zijn aangekomen, maar hoefde niet af te stappen op de “bult”, dus ik ben best trots.

“Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan”, zingt de eerste groep. Het klinkt een beetje vals, ondanks de begeleiding op de gitaar, maar het is wel aandoenlijk. Er wordt een microfoon doorgegeven en elk kind uit de rij beeldt een beroep uit, zingt een klein stukje solo. “Mooie kleren, mooie kleren zei de mannequin”, “lekker knippen, lekker knippen zingt de kappersvrouw”. Als een na laatste staat een klein meisjes met vlechtjes van onder haar politiepet, ze heeft een soort agentenuniformpje aan. Als het eindelijk haar beurt is staat ze met die grote microfoon in haar handen en kan geen woord uitbrengen. De ouders klappen vertederd.

Dan is Tarek’s klas aan de beurt. Zij zingen een liedje over wat ze willen worden als ze later groot zijn. Piloot, of bakker, of …… Tarek staat een beetje achteraan, maar tussen de schoudertjes van twee kinderen zie ik dat koppie met dat brilletje ijverig meedoen en als ze zingen “hoe verdien ik later dan mijn geld” zie ik Tarek als enige boven de hoofden van de kinderen het typerende duim en wijsvinger gebaar maken!! Het zakeninstinct zit er al vroeg in!

Na nog wat onverstaanbare toneelstukjes van de grotere kinderen, die zich voornamelijk op de grond en met de rug naar het publiek afspelen,  staan we weer buiten in de zon! Tarek mag mee naar huis, hoeft vandaag niet naar de BSO, want het is fantastisch weer, Hein heeft een werkpauze ingelast en als klap op de vuurpijl: oma is er!

Door het bos fietsen we naar de moestuin. De vogels kwinkeleren alsof hun leven ervan afhangt. Zomerse temperaturen, de geur van dennennaalden! “Oma, kijk daar, twee citroenvlinders!” roept Tarek over z’n schouder. Hij slingert gevaarlijk op zijn fietsje, ik hou m’n hart vast. Hein vertelt enthousiast over de indeling van de moestuin. Thuis, in vensterbakken op het zuiden, staan  bakken met zaadjes te ontkiemen, die zullen straks hier worden uitgepoot. We fietsen door naar Dikkie Dik, Miko’s kinderdagverblijf. ”Biggie brasa, meisje!” Ze lacht, verdwijnt in mijn wijd uitgespreide armen . Volgens de leidster heeft ze vanmiddag “wors” gezegd, toen haar gevraagd werd wat ze op haar boterham wilde! Thuis thee met koekjes in de tuin. Tarek en Miko spelen met de buurjongetjes . Maya komt vroeg thuis uit haar werk. Een dag met een gouden randje!.

When I grow up I want to be

image

A paleonthologist.

On hospital

Today Tarek his cudly elephant On went for a medical check up at the hospital in Utrecht. Turned out it had severe head injuries.
Together with the doctor,  Tarek operated the On. Get well.

image

Up side down

Dad has turned the house up side down and inside out. It’s aperfect mess for playing.

image

Strawberries

Near vertical growing of 20 strawberries. Idea from jesse implemented. Lets see how it works out.

image